Útěkem z domova řeší dospívající chlapec konflikt s rodiči. Režijní debut Antonína Máši a Jana Čuříka.
Hrají: J. Hanzlík, J. Jirásková, J. Pleskot, J. Kačer, J. Brejchová, M. Macháček, V. Šmeral, N. Gollová a další. Scénář: A. Máša. Kamera: J. Čuřík, I. Šlapeta.

Posledním filmem z 60. let, kterým připomeneme velké herectví Jiřiny Jiráskové, je režijní debut scenáristy Antonína Máši a kameramana Jana Čuříka "Bloudění" o životě obyčejné české rodinky. Zdá se, že jim ke štěstí nic nechybí, mají slušný byt, auto, mohou si občas dovolit i lahvinku dobrého alkoholu. Otec si kdysi vysloužil uznání za svou hrdinskou aktivitu ve válce a do této doby se neustále vrací. Ve snaze vyrovnat se s dobou rozhodl se napsat knihu. Pro syna však jeho vzpomínky nic neznamenají, chce žít přítomností. Názorové rozdíly a rozpory mezi otcem a synem přerůstají v konflikt a chlapec se rozhodne utéct z domova. To, co na svém útěku poznává, však jeho rozčarování ještě zvyšuje ...

Vedle výborné Jiřiny Jiráskové a Jiřího Pleskota v roli rodičů se jako jejich syn objevuje Jaromír Hanzlík, tehdy ještě student dvanáctiletky. Byla to jedna z jeho prvních větších rolí. Ve filmu se setkáte i s Janou Brejchovou, Vladimírem Šmeralem, Miroslavem Macháčkem, Janem Kačerem a také s Natašou Gollovou.

Napište nám