Různé

Citrónový sorbet

Uvař si 8 dcl zlatého sirupu. Sirup se vaří v poměru 1 díl cukru ku 1 dílu vody – takže když použiješ jako měrku skleničku s obsahem 1 dcl, pak 8 dcl sirupu vznikne ze 4 dcl vody a 4 dcl cukru. Vodu a cukr svař a nech vychladnout. Do 7dcl sirupu přidej 7 dcl vody, šťávu z 9 citrónů (7 dcl) a jen 3 kapičky bergamotového oleje (koupíte ho v obchodu s vonnými oleji a esencemi – bez bergamotu sorbet není to, co má být! Na to nezapomeň!). 7 dcl vody můžeš nahradit lahví prosecca. Chuťově i vizuálně bude sorbet zajímavější, jen nebude pro děti.

Směs nesmíš zmrazit „na kost“. Servíruje se ledová tříšť (měla by mít konzistenci podobnou písku).

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl