Moučníky a cukroví
Volarské koláče


Těsto
500 g hladká mouka
200 g mléko (i více)
30 g droždí
2 ks vejce
150 g máslo
80 g cukru krupiceKůra z ½ citronu
Muškátový oříšek
5 g soli
Zaděláme těsto na koláče, které necháme asi 1 hodinu nakynout. Během kynutí přemícháme. Těsto si rozdělíme na bochánky po cca 100 g. Necháme znovu nakynout.
Náplň
100 g rozinek v rumu (s troškou slivovice)
750 g tvarohu
2 vejce
200 g cukru
Trochu rumu
Špetka soli
Kůra z ½ citronu50 g strouhaného perníku
Máslo na potření koláčů
Bochánky vyválíme, naplníme tvarohovou nádivkou a přehneme hrany směrem dovnitř.
Před pečením potřeme máslem a posypeme perníkem.
Ohodnoťte tento recept:
58 hlasů