Jana Preissová a Luděk Munzar v milostném příběhu, v němž láska zvítězí nad lstí… Televizní adaptace klasické staroindické Šúdrakovy hry v přebásnění F. Hrubína.
Režie: Marie Poledňáková. Scénář: Miloš Smetana. Hrají: Jana Preissová, Luděk Munzar, Jan Libíček, Jaromír Hanzlík a další.

Televizní adaptace klasické staroindické Šúdrakovy hry v básnickém překladu Františka Hrubína vypráví milostný příběh jako poetickou pohádku, v níž vítězí láska nad lstí. Natočila ho v roce 1972 M. Poledňáková, která v těchto dnech slaví významné životní jubileum (*7.9.1941), podle scénáře J. Smetany. Urozený Čárudatta (L. Munzar) přišel kvůli své velkomyslné a dobrotivé povaze o jmění. V jeho domě nalézá útočiště krásná Vasantaséna (J. Preissová), kterou pronásleduje králův švagr (J. Libíček, od jehož narození uplyne letos 90 let) nemístnými milostnými návrhy. Vasantaséna, která Čárudattu už dávno miluje, mu dá do úschovy náhrdelník, aby měla záminku se s ním znovu setkat. Do domu se však vloupá zloděj Šávrilaka (J. Satoranský) a náhrdelník ukradne...

Napište nám