Barový klavírista se před zraky zděšené rodiny postupně propadá do spárů alkoholismu. Jediný, kdo mu ještě chce pomoct, je jeho syn.
Režie: František Filip. Scénář: Jiří Hubač. Hrají: Vladimír Menšík, Jana Hlaváčová, Jaromír Hanzlík, Čestmír Řanda st. a další.
Ikarův pád

Hra Jiřího Hubače, vyznamenaná na MTF Zlatá Praha 1977 a na MTF Monte Carlo 1978 patří k nejvýznamnějším dílům české původní televizní tvorby. Dramatický příběh otce, syna a celé rodiny řeší závažný sociální problém, který s sebou přináší nebezpečí alkoholismu. Otec Kára, hudebník v baru, propadá alkoholu natolik, že to ohrožuje rodinné soužití. Matka, která vidí, jak se partner mění, nemá už sílu znovu uvěřit jeho slibům a hledá východisko v novém vztahu. Jediný, kdo otci věří, je syn Ondřej. Přesvědčí otce, aby se šel dobrovolně léčit. Předností Hubačova dramatického talentu je hluboký pohled na osudy postav a jejich okolí, schopnost vytvářet živé a pravdivé charaktery. V roli Káry v inscenaci F. Filipa z r. 1977 vytvořil Vladimír Menšík jednu ze svých nezapomenutelných postav. Setkáme se s ní opět za týden ve volném pokračování této hry v "Tažních ptácích".

Napište nám