Michalova třešňová bublanina

2 hodiny

650 g třešňového kompotu
650 g krupicového cukru
460 g polohrubé mouky
250 g 40% smetany ke šlehání
6 vajec
140 g mandlové mouky
120 g + 70 g másla
60 g mandlového cukru
40 g tuzemského rumu
10 g kypřicího prášku
1 vanilkový lusk
3 g alpské soli
3 g citronové kůry

Vejce vyšleháme do pěny společně s cukrem, zašleháme 120 gramů rozpuštěného másla. Přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme smetanu, rum, semínka vanilky, kůru citronu a promícháme. Hotové těsto nalijeme na plech, naklademe kompot. Z mandlové mouky, 70 gramů másla a mandlového cukru vypracujeme drobenku, nasypeme na bublaninu a pečeme na 220 °C pod alobalem asi 45 minut.

Dekorace

40 g moučkového cukru
250 g crème fraîche

Hotovou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem, rozkrájíme na čtverce a podáváme s crème fraîche.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt. Uvedená doba přípravy je časem, který měli soutěžící na splnění zadání úkolu.