Pořad z melodií skladatele Alfonse Jindry.
Účinkují: C. Morávková, Y. Simonová, J. Zelenková, A. Gondolán, K. Hála, M. Chladil, L. Lipský, F. Slováček, K. Štědrý, V. Tymich a Hot Tety. Hraje orchestr K. Vlacha. Tančí členové baletu pražských divadel v choreografii M. Moravcové. Kamera J. Osten. Režie J. Bonaventura.

Český skladatel Alfons Jindra, vlastním jménem Alfons Jindřich Langer (1908-1978), byl rovněž aranžérem, klarinetistou, altsaxofonisou a houslistou.

Na konci třicátých let minulého století začal skládat hudbu pod pseudonymem Allan, který si složil z křestního jména a příjmení. Jeho pseudonym převzalo vokální trio Sestry Allanovy, při jehož zrodu stál.

Další pseudonym Alfons Jindra začal používat od své první skladby – Hodiny spí v roce 1939. Spolupracoval zejména s orchestry R. A. Dvorského a Karla Vlacha. Ve 40. letech složil hudbu k písním Dnes není všední den, Hudby v oblacích, Pár vzpomínek, Plaménky v očích tvých, Povím to tancem a písní, Prosím neodcházej, Přijďte večer k nám, Psáno je ve hvězdách, Růže v okně, Sladce mě líbej, Svět je veselý, Tvůj krok zní, Ty spíš, Vpravo-vlevo a k dalším.

V 50. a 60. letech skládal hudbu k písním, které zpívali např. Yvetta Simonová, Rudolf Cortés, Milan Chladil, Waldemar Matuška, Karel Hála a jiní. Některé z nich měly velký úspěch, jako například Chviličku spát (Yvetta Simonová a Milan Chladil), Láska na kolech (Milan Chladil), Sentimentální (Yvetta Simonová), Třistapětašedesátkrát (Waldemar Matuška), Už modrej činžák zhas (Waldemar Matuška), Váš dům šel spát (Rudolf Cortés). Skládal také hudbu pro orchestry např. Bolero, Elegie, Kouzelné smyčce, Legenda, Na čtyřech strunách, Nokturno, Pražské plesy, Šťastné chvíle, Vosí hnízdo a jiné.

Napište nám