
9/16 Rakousko - Frankovka
Obsah dílu
Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?
Recepty

Přehled dílů

16/16 Cesta končí
Na závěr sladká tečka: úžasně voňavá a sladká slámová vína z moravského Mikulova. Jaký typ sýrů se k nim hodí nejlépe?

15/16 Rozloučení s Francií
Jak se vyznat v složitém světě hodnocení kvalitních francouzských vín? Ochutnáme „velká vína“ z moravských a českých vinohradů.

14/16 České bublinky
Kultura pití šumivého vína má u nás proslulého představitele: perlivou „bohemku“. Hodí se k ní candát s artyčoky?

13/16 Čechy
Jak chutná červené Svatovavřinecké, které se urodilo na severočeské sopečné půdě? A půjde dohromady s jehněčím ramínkem?

12/16 Morava
Konečně doma, na Moravě! Ve Strážnici, Mikulově a Valticích. Podle čeho poznáme, zda nám nalévají skutečně pravý burčák?

11/16 Champagne
Kdo by si někdy nedopřál omamné bublinky šampaňského? Proč se ale zlatavý mok vyrábí tu z bílého a jindy z červeného vína?

10/16 Bordeaux - Cuveé
Proč ve slavném francouzském Bordeaux míchají slavné odrůdy Cabernet a Merlot? A co s nimi má společného ryba?

9/16 Rakousko - Frankovka
Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?

8/16 Piemont
V podhůří majestátních Alp se rodí famózní červené Barolo a Barbaresco. Jsou opravdu nejchutnější v kombinaci s místními lanýži?

7/16 Burgundsko - Chardonnay
Jaké se hodí skleničky na slavné francouzské bílé víno a jak správně uvařit hovězí po burgundsku.