27 minut

9/16 Rakousko - Frankovka

Obsah dílu

Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?

Recepty

Stopáž27 minut
Další díl
10/16 Bordeaux - Cuveé

Přehled dílů

28 dostupných
Stopáž26 minut

16/16 Cesta končí

Na závěr sladká tečka: úžasně voňavá a sladká slámová vína z moravského Mikulova. Jaký typ sýrů se k nim hodí nejlépe?

19. 12. 2020 na ČT1
Stopáž27 minut

15/16 Rozloučení s Francií

Jak se vyznat v složitém světě hodnocení kvalitních francouzských vín? Ochutnáme „velká vína“ z moravských a českých vinohradů.

12. 12. 2020 na ČT1
Stopáž26 minut

14/16 České bublinky

Kultura pití šumivého vína má u nás proslulého představitele: perlivou „bohemku“. Hodí se k ní candát s artyčoky?

5. 12. 2020 na ČT1
Stopáž26 minut

13/16 Čechy

Jak chutná červené Svatovavřinecké, které se urodilo na severočeské sopečné půdě? A půjde dohromady s jehněčím ramínkem?

28. 11. 2020 na ČT1
Stopáž26 minut

12/16 Morava

Konečně doma, na Moravě! Ve Strážnici, Mikulově a Valticích. Podle čeho poznáme, zda nám nalévají skutečně pravý burčák?

21. 11. 2020 na ČT1
Stopáž27 minut

11/16 Champagne

Kdo by si někdy nedopřál omamné bublinky šampaňského? Proč se ale zlatavý mok vyrábí tu z bílého a jindy z červeného vína?

14. 11. 2020 na ČT1
Stopáž27 minut

10/16 Bordeaux - Cuveé

Proč ve slavném francouzském Bordeaux míchají slavné odrůdy Cabernet a Merlot? A co s nimi má společného ryba?

7. 11. 2020 na ČT1
Stopáž27 minut

9/16 Rakousko - Frankovka

Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?

31. 10. 2020 na ČT1
Stopáž26 minut

8/16 Piemont

V podhůří majestátních Alp se rodí famózní červené Barolo a Barbaresco. Jsou opravdu nejchutnější v kombinaci s místními lanýži?

24. 10. 2020 na ČT1
Stopáž26 minut

7/16 Burgundsko - Chardonnay

Jaké se hodí skleničky na slavné francouzské bílé víno a jak správně uvařit hovězí po burgundsku.

17. 10. 2020 na ČT1

Napište nám