Maso

Husa jako z Grobu

Maďarská nebo slovenská husa z Grobu je zážitek, na který se jezdí stovky kilometrů.
Připravit takovou husu není nic složitého, když víme jak.

husa, nejlépe z domácího chovu
mléko
sůl

Husu dva dny předem naložíme do mléka a necháme v lednici marinovat. Na naši husu padly asi 4 l mléka. Mimochodem mléko zbaví husu typického pachu a maso je křehké a lahodné.

Před pečením ji dobře osolíme, hrstičku soli dovnitř a druhou zvenčí. Vložíme do pekáče prsíčky dolu, zalijeme 3 dl až půl litrem vody, potřeme mlékem a pečeme 2 hod na 180 stupňů přikrytou.

A 12 minut. Potom husu otočíme prsy nahoru a slijeme sádlo. Pečeme dalších 48 minut nepřikrytou, aby pěkně zhnědla a byla křupavá.

Upečenou husu podáváme s lokšemi a dušeným červeným zelím.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl