Bylinkový chleba


těsto
6 dl vlažného mléka
2 kostky droždí
2 - 3 lžíce cukru
4 dl oleje
1 kg hladké mouky
1 čajová lžička soli
náplň
1 kostka másla
5-6 stroužků česneku
majoránka
rozmarýn
dobromysl
sůl
40 dkg strouhaného sýra
Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, olej, hladkou mouku sůl a dobře promícháme. Necháme vykynout alespoň hodinu.
Připravíme si náplň z másla, česneku, bylinek a soli - dobře promícháme. Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme. Potřeme náplní, posypeme sýrem a nakrájíme na obdélníky a naskládáme do formy. Stejně uděláme i druhou polovinu.
Pečeme 30-40 minut na 180 stupňů Celsia.
Z tohoto množství budete mít dva větší chleby - forma na srnčí hřbet nebo chlebík.
…protože jeden nikdy nestačí… ale klidně si dělejte každý jiný nebo jeden na sladko.
Například můžete těsto potřít máslem, pokapat medem a posypat skořicí, ořechy…dělala jsem ho i našlehaným tvarohem, ale úplně stačí máslo, med a skořice.
Ohodnoťte tento recept: