Rady a tipyI. řada

Upečená kraslice

Jak docílit vláčnosti korpusu?

Korpusy si berou vodu buď z náplně, anebo zkrátka obsahují vysoké procento vody díky samotné receptuře. Někdy se to dá dohnat tím, že korpusy před použitím pokapete cukrovým rozvarem, sirupem či nálevem z kompotu.

Co se má použít na lepení, aby kraslice držela pohromadě?

Nejlépe pevnější krémy s co nejmenším obsahem vody.

Jak se vyhnout hrudkám v krému?

Než zapracujete máslo do krému, tak ho musíte řádně vyšlehat dohladka. A stejné je to i s dalšími komponenty krému, než je začnete spojovat s máslem.

Co mohu zpevnit želatinou?

Želatinou zpevňujeme náplně, které mají vysoké procento vody, například šlehačkové či tvarohové. V žádném případě se nehodí do tučných máslových krémů.

Jak poznám, že má bílková poleva správnou konzistenci?

Bílková poleva by se neměla šlehat, pouze zamíchat. Není žádoucí, aby v ní byly příliš velké vzduchové bubliny, v takovém případě by odpadávala z výrobků. Zkuste si trochu polevy nabrat do sáčku a něco si nazdobit. Stačí pouze například jen pár tahů na čistý talíř. Hned uvidíte, jestli je příliš hustá nebo příliš řídká.

Kolik soli si mohu dovolit přidat k pistáciím?

Pistácie, stejně jako ostatní jádroviny, mají rády sůl. Čím více pražíme, tím více soli si můžeme dovolit k nim přidat.


Další rady a triky