Vladimír Kratina v hlavní roli příběhu o muži upoutaném vlastní vinou na invalidní vozík. Podaří se mu návrat do normálního života?
Režie: Jiří Vanýsek. Scénář: Vlastimil Venclík. Hrají: Vladimír Kratina, Ivana Dufková, Monika Maláčová, Oldřich Navrátil a další.

Peníze, rychlá auta, vyhýbání se práci, život na velké noze – to byla dosavadní existence veksláka Petra. Měl obdiv žen i kumpánů. Nepřipouštěl si, že by se mu někdy mohlo něco stát. A když je po těžkém úrazu na horách, který si způsobil vlastní vinou, upoután na invalidní vozík, nemůže se se svým stavem smířit. Stává se apatickým, prožívá deprese, je agresivní, odmítá rehabilitaci i pomoc. Jediný, kdo za ním dochází, je bývalý kamarád, který obratně Petrovy situace využívá a neštítí se ani podrazu. Změna v Petrově životě nastává s příchodem nové pečovatelky, studentky Jany. Její asertivní chování, důstojnost a přímost, s jakou mu říká i nepříjemné věci, které on nechce slyšet, přinutí Petra k zamyšlení. A to je jen první krok k jeho postupnému návratu do života. Podstupuje tvrdou rehabilitaci, začíná věřit lidem i sobě samému.

Napište nám