Šoulet nebo eintopf?
Část: Úvod
Obsah dílu
Úvod — Židovská kultura — Šábesová hostina — Statek v Sudetech — Německá kuchyně — Hostina ještě nezačala!
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Nastupovat, jedeme!
VII. řada
Úvod — Zubrnická museální železnice — Nad ohněm pečená, kouřem uzená — Drezíny pana inspektora — A co si dáme teď? — Po kolejích s Hurvínkem
Na hostině u vinaře
VII. řada
Úvod — Vína a sekty — Candát na červeném víně — Víno a bylinky — Přeštické vepřové na bílém víně — V souladu s přírodou — A což stopečku likéru? — Ve vinném sklepě
Ve školních škamnách
VII. řada
Úvod — Obecná škola — Zdravá svačinka — Aktovky a penály — Ovocný dortík — Svět v obrazech
Raketa a šíp
VII. řada
Úvod — Olympijské hry — Umění lukostřelecké — Wimbledonské jahody — Rakety a výplety — Eton mess — Závěr
Ve sklářské huti
VII. řada
Úvod — Výroba skla — Horalská bašta — Jak se dělá kmen — Krakonošovy drny — Jak se dělá sklenička — Jitrocel na kašel — Sklářská dílna
Když kvete šeřík
VII. řada
Úvod — Zpracování šeříkových květů — Čas na polévku — Čajový dýchánek — Květinový med — Květy, listy, bylinky
Ovce šumavská
VII. řada
Úvod — Ovce šumavská — Sklářské knedlíky — Protivlčí ohrady — Ovčín — Brynzové pirohy — Na šumavské samotě — Zvonička
Ponožky od babičky
VII. řada
Úvod — Elpida – měníme pohled na stáří — Netyja a metyja — Proč se učit pletení — Jak se plete — Čas na kafe — Cikorka je v kurzu!
Něco na zub
VII. řada
Úvod — Muzeum historie zubního lékařství — Zubní náhrady — Popel a víno — Pyrrhos i Habsburkové — Bylinky pro krásný úsměv — Šlapací vrtačka — Šalvěj a hřebíček
A to tele...
VII. řada
Úvod — Mláďata — Už je to tady! — Pro zdraví těla i ducha — Jak se boduje býček — Pikantní a křupavá