
Koně z Kladrub
Část: Jak poznáme kladrubáka
Obsah dílu
Výjimečné plemeno českých koní vozí členy evropských panovnických rodů při výjimečných příležitostech.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Jednohubky, pomazánky
IV. řada
Malé pohoštění se dá vykouzlit i z toho, co dům dal, aneb několik tipů pro blížící se svátky.
Podzimní radosti
IV. řada
Podzim tradičně patří slavnostem pod širým nebem a také radosti z darů přírody.
Na svatého Martina
IV. řada
Na svatého Martina husa a džbán vína!
Pekáče a povidláky
IV. řada
Kameninové kuchyňské nádobí po babičce je skvělé na pečení chleba i na výrobu švestkových povidel.
Likéry a sušenky
IV. řada
Je libo višňový či bezinkový? Naše babičky vymyslely spousty receptů na digestivy, které podpoří trávení a jsou skvělou tečkou za nedělním obědem.
Domácí jezírko
IV. řada
Voda je dárkyní života. Po vzoru našich předků vybudujeme malý vodní rezervoár a zjistíme, jak prospívá všemu okolo.
Kdo šetří, má za tři!
IV. řada
Soběstačnost, šetrnost a na podzim plná spíž, to bývalo heslo dobrých hospodářů a hospodyněk.
Kroje, vdolky
IV. řada
Koláčky, kterých nikdy není dost, i umění vyšívaček krojů, aneb odkaz babiček slováckých.
Senoseč
IV. řada
Nabrousíme kosy a nasušíme voňavé luční seno na zimu tak, jak to dělávali naši dědové.
Třešně, višně
IV. řada
Kachní prsa na třešních či domácí recept na višně v čokoládě.