Maso
Kančí maso na červeném víně
Sváteční jídlo, které se objevovalo na měšťanských nebo šlechtických stolech.
1 kg kančího masa nakrájeného na kostky
kvalitní olej
3 celé palice česneku
450 ml suchého červeného vína
2–3 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá pažitka
Na pánvi rozehřejeme kvalitní olej. Kančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Ty zlehka orestujeme a podlijeme červeným vínem. Po chvíli přidáme palice česneku překrájené na polovinu a celé snítky rozmarýnu. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Pánev přikryjeme poklicí a přesuneme do trouby, kde zvolna dusíme asi hodinu a čtvrt, anebo dokud maso není měkké a nevstřebá většinu vína. Na závěr posypeme čerstvou pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů