Špargl neboli chřest a další, v současnosti populární dobrůtky, znaly a připravovaly české hospodyně už v 19. století. Třetí série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a B. Černý

Obsah dílu

Přehrát vše

Jak správně špargl očistit, jak uvařit zelený a jak bílý? A jak ho upravit pro sváteční tabuli? Pokud v odpovědi na tuto otázku poněkud tápete, vězte, že podobné vědomosti měly hospodyně před sto lety v malíčku. Přinejmenším ty, co žily ve městech. Venkovské kuchařinky zase ovládaly umění, jak připravit báječné lahůdky z toho, co dala zahrada či dvůr, a také vynikaly v tom, jak vařit šetrně a hospodárně. Připravíme si chřest s opraženou strouhankou přelitý máslem a zjistíme, jaká vína si v období první republiky vychutnávali návštěvníci vináren, restaurací i obyčejných hospod.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2020
 ST AD HD