Krocani a krůty prý mají devatero druhů masa. Připravíme si je po staročesku, s bramborovými plackami, jablky a hruškami. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas

Obsah dílu

Přehrát vše

Pocházejí ze zámoří, ale na našich dvorcích už dávno zdomácněli. Vyžadují starost a péči, která se rozhodně vyplatí, protože maso krocanů a krůt patří mezi takzvané superpotraviny. Přineseme tedy tipy na to, jak krůtí maso využít v kuchyni, včetně receptu na krůtí ovar. Navštívíme chovatele, který chová hned tři druhy krůt. Společně s nimi pobíhá na krásné louce na Vysočině i hejno českých hus chocholatých. Dozvíme se, jak tohle ojedinělé plemeno vzniklo a čím se vyznačuje.

Rady a tipy

Devatero druhů krůtího masa

Krůty se k nám dostaly až po objevení Nového Světa. První evropští osadníci se je naučili chovat od původních obyvatel, a proto se také ve Spojených Státech slaví Den díkuvzdání, kde pečený krocan hraje hlavní roli. » Číst více

Stopáž27 minut
Rok výroby 2019
 P ST AD HD