U panského dvora, náš Vitoušek orá, strakaté volečky má… Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie N. Císařovská a V. Karas

Obsah dílu

Přehrát vše

Hovězí maso představovalo po staletí důležitou a kvalitní složku jídelníčku našich předků. My si po jejich vzoru připravíme z českého hovězího klasický recept tak, jak ho připravovaly naše prababičky. A to před sto lety obnášelo poctivě uvařené maso volské, které se v dnešní době znovu vrací na naše talíře. Nevěříte? Máme pro vás i další překvapení. Na vlastní oči uvidíme to, na co vzpomínají už jen pamětníci: volský potah a farmáře, který se svými rohatými svěřenci pracuje v lese. Vypravíme se na zasněženou Šumavu, kde se v rámci mezinárodního programu pokoušejí znovu vyšlechtit pradědečka dnešních krav, majestátního pratura. Potkáme tu i jeho bratránka zubra, největšího evropského býložravce. A představíme si plemeno českého strakatého skotu.

Recept v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2019
 P ST AD HD