
Med
Obsah dílu
Medové dobroty našich babiček aneb jak si osladit život.
Části dílu










Recepty

Přehled dílů

Bylinky na zimu
II. řada
Hrstková polévka, karamelizované ořechy v medu a vůně koření, které v zimě prohřeje tělo i duši.

Drogerie, kosmetika
II. řada
Jak si vyrobit domácí prací prostředek i levnou a účinnou pleťovou masku podle starých osvědčených receptur.

Plavci a vory
II. řada
Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.

Víno
II. řada
Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.

Zedníci, tkalci
II. řada
Úvod — Žinylková šála od pana Fidlera — Pilníkářská dílna — Vepřový bůček na vandr — Hlína, kámen, cihly — Mistr zednický

Jablko
II. řada
Úvod — Moštování — Jablko ve zvycích — Jabloňový sad — Jedno jablko denně pro zdraví a krásu — Jablečné řezy — Ptačí pomocníci

Krajina
II. řada
Úvod — Krušné hory — Domácí polévková konzerva — Michalův statek — Studánky a prameny — Mrkvový kompot s bílým vínem — Putování s ovčím stádem

Zelenina
II. řada
Úvod — Biofarma — Cibule, česnek — Okurková omáčka — Rajčata — Šopský salát — Péče o půdu — Tip pro zahrádkáře — Sekaná s červenou řepou

Kameníci, tesaři
II. řada
Úvod — Žulový lom — Škubánky z Vysočiny — Jak se dělá šindel — Kameníci — Nadívané holoubě — Jak se láme kámen

Krůta
II. řada
Úvod — Pečená krůtí stehna — Chov krůt — Devatero druhů masa — Česká husa chocholatá — Divoký králík — Krůtí ovar



