Maso

Zabijačkový guláš

Množství jednotlivých surovin závisí pochopitelně na množství zabijačkových produktů, které máte k dispozici.

vepřové maso
cibule
droby – srdíčko, ledvinky a slezina
játra
mozeček
vejce
zázvor
mleté nové koření
mletý kmín
sůl
pepř

Připravíme si základ. Na sádle osmahneme dostatečné množství cibule, která musí být opravdu dozlatova.

Do zabijačkového guláše patří na kostky nakrájené vepřové maso – využijeme kousky masa, které zbyly při porcování pašíka. (Můžeme samozřejmě také použít kostky vepřové krkovice). K masu patří stejné množství drobů, to znamená, že maso a droby dávkujeme půl na půl. Patří sem na kostičky nakrájené srdíčko, ledvinky a slezina. Vše orestujeme na cibuli, ochutíme solí, mletým černým pepřem, zázvorem, mletým novým kořením a mletým kmínem. Zalejeme vodou a vaříme doměkka. Nakonec přidáme syrová játra nakrájená na kostky a zahustíme vepřovým mozečkem smíchaným s vajíčkem. Vaříme tak dlouho, až játra ztratí svou červenou barvu a budou mít stejnou barvu, jako maso.

Zabijačkový guláš podáváme s čerstvým domácím chlebem a vejmrdou.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl