Lívanečky s jahodovým tvarohem


500 ml polotučného mléka
100 g nemletých ovesných vloček
180 g hladké mouky
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
olej na smažení
Na naše ovesné lívanečky budeme potřebovat půl litru ohřátého mléka. 100 gramů ovesných vloček zalijeme polovinou mléka a necháme asi 15 minut odstát.
Poté vmícháme 180 gramů hladké mouky, namočené ovesné vločky, špetku soli, jedno celé vejce, zbytek mléka a prášek do pečiva. Vše promícháme. Lívanečky smažíme z obou stran na trošce tuku na lívanečníku.
Na náplň lívanečků
250 g tučného nebo polotučného tvarohu
50 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
jahody dle chuti
Ke kostce tučného tvarohu přidáme jeden celý vanilkový cukr a 50 gramů cukru moučkového. Vše promícháme a přidáme jahody nakrájené na malé kousky.
Ohodnoťte tento recept: