Těstoviny

Flíčky se zelím

Naši rychlovku je nejlepší vařit z mladého křehkého letního zelí. Tohle vydatné jídlo ale můžeme stejně dobře vyzkoušet, kdykoli přemýšlíme, co s uskladněnou zelnou hlávkou. Chceme-li přípravu oběda opravdu urychlit, uvaříme si fleky předem.

asi 30 dkg vaječných těstovin, fleků
3 – 4 lžíce sádla
½ menší hlávky bílého zelí
sůl
pepř
lžíce cukru krupice

Hlávku zelí nakrájíme na proužky a přesypeme do větší mísy. Zelí řádně osolíme a rukama promačkáme, aby zkřehlo a pustilo šťávu. V kastrolu rozehřejeme sádlo, na kterém zkaramelizujeme lžíci cukru. Vsypeme zelí, opepříme, promícháme a necháme na mírném plameni a pod pokličkou dusit asi 15 minut. Nakonec vmícháme předem uvařené flíčky a máme hotovo. A pokud chceme jídlo ještě vydatnější, přidáme třeba opečené kostičky slaniny či špeku.

Ohodnoťte tento recept: 

85 hlasů

Další recepty Celý díl