26 minut
Zajímavosti z regionů (Ostrava)

19. února 2023

Část: Wiadomości w języku polskim

Obsah dílu

Spor o podobu historických nádraží — Báňští záchranáři cvičili pod vodou — Ukrajinskou techniku opraví v Novém Jičíně — Nový mamograf v havířovské nemocnici — Nové čtyřkolky pro Horskou službu — Obec zprovozňuje pohon zvonů — Druhý díl vzpomínek Ivana Binara — Wiadomości w języku polskim

Části dílu

00:11
Spor o podobu historických nádraží
    Demolice nebo moderní přestavby. Úpravy nádraží kolem trati z Olomouce do Opavy přinášejí nadšení i kritiku. Správa železnic aktuálně končí s rekonstrukcí výpravní budovy v Moravském Berouně, další možná přehodnotí.
    02:45
    Báňští záchranáři cvičili pod vodou
      Báňští záchranáři trénovali pod ledem na Žermanické přehradě. Týdenní cvičení je mělo připravit na záchranné akce v dolech, které zaplavila voda. Potápět se mohou do hloubky 40 až 50 metrů.
      04:31
      Ukrajinskou techniku opraví v Novém Jičíně
        Státní podnik VOP CZ bude v Česku opravovat ukrajinskou obrněnou techniku. Zbrojovka o tom uzavřela memorandum s koncernem Ukro boron prom.
        08:26
        Nový mamograf v havířovské nemocnici
          Přesnější, výkonnější a šetrnější k pacientům. Havířovská nemocnice má nový mamograf - patří k nejmodernějším v zemi. Tento týden ho spustili do ostrého provozu.
          10:34
          Nové čtyřkolky pro Horskou službu
            Horská služba v Jeseníkách si převzala dvě nové čtyřkolky. Většinu nákladů zaplatil Moravskoslezský kraj - přispěl milionem, třemi sty tisíci.
            12:18
            Obec zprovozňuje pohon zvonů
              Zprovoznit po letech někdejší motorový pohon zvonů v kostele sv. Jiljí. O to usiluje skupina obyvatel a farníků ve Dvorcích na Bruntálsku. Pomůžou nevyužité motory ze Staré Vody na Libavé.
              14:36
              Druhý díl vzpomínek Ivana Binara
                Vychází druhý díl vzpomínek spisovatele Ivana Binara. Knize dal název Kudy? Tudy! a provede čtenáře šedesátými a sedmdesátými léty v Ostravě.
                17:04
                Wiadomości w języku polskim
                  Přehrát celé video
                  Stopáž26 minut
                  Další díl
                  26. února 2023

                  Napište nám