S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na pastvu za „argentinskými steaky“, propracovanou kulturou stolování, hvězdami koňského póla i plešatým strašidlem

Argentinská oblast Córdoba se rozkládá uprostřed druhé největší jihoamerické země. Ve stejnojmenné metropoli žije skoro 1,5 milionu lidí. Starobylé město založili španělští kolonizátoři v roce 1573. V těch dobách bylo centrem vzdělanosti a obchodu celého regionu a také dnes je jedním z hlavních univerzitních měst Argentiny. Nachází se tam 15 vysokých škol, do nichž dochází na deset tisíc studentů. A ti mají večer na výběr z řady skvělých restaurací. Způsoby argentinského stolování zaslouží velkou pozornost a leckoho možná překvapí, že slavné steaky se nekoření a k jejich úpravě se používá pouze sůl. A stejně udivující je fakt, že po pastvinách v okolí Córdoby pobíhá čím dále tím méně hovězího skotu, který nahrazuje pěstování sóji. Naopak stále velkou popularitu si udržuje koňské pólo.

Stopáž27 minut
Rok výroby 2009
 P ST
ŽánrDokument