S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem po nejstrmější železnici do nejvýše položené evropské stanice, do miniaturního Švýcarska a za čokoládovými i sýrovými laskominami (2008). Režie E. Horáková

Švýcarsko vyniká nejen největší koncentrací finančníků na světě, ale také nejvyššími evropskými vrcholky. I do výšky téměř čtyř kilometrů se můžete pohodlně dostat unikátním vláčkem, nebo-li zubačkou. Rázem se tak ocitnete na nejvýše položeném evropském nádraží a také v ledové jeskyni v útrobách hory Jungfrau. Alpská železnice však drží ještě jeden rekord, kterým je trať s nejprudším stoupáním na světě. V údolí se zase daří pověstným švýcarským dobrotám. Při výrobě cukrovinek překvapivě často narazíte na netradiční surovinu, kterou jsou kaštany. Národní švýcarské jídlo jsou ovšem sýrové fondue – pokrm se zajímavou historií.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2009
 ST
ŽánrDokument