S každým soustem proměňujeme sebe i svět (2004). Připravil Z. Tyc

Režisér celovečerních hraných filmů či třeba série televizních rozhovorů „Ještě jsem tady“ Zdeněk Tyc se tentokrát rozhodl formou dokumentárního filmu zpracovat zamyšlení nad konkrétními i obecnými souvislostmi jídla a stravování. Ve filmu „Dobrou chuť“ tak hovoří nejen odbornice na správnou výživu, ale také ekolog, sociální psycholog či třeba představitelka novodobého fenoménu biopotravin. Rámec snímku přitom tvoří příprava oběda a samotný oběd jak v rodině, která se stravuje způsobem většinové společnosti, tak také v rodině, která reprezentuje novodobý životní styl sociálně-ekologického charakteru. Divák tak má možnost se spolu s aktéry filmu zamyslet nad tím, do jaké míry víme co, jak, proč a s jakými osobními i společenskými důsledky vlastně jíme. Divák se také v úvodu filmu od režiséra dozví, že mu nebylo umožněno natáčet v prostředí prezidentské, vládní či parlamentní kuchyně a že je tedy jídlo v našem politickém kontextu zřejmě předmětem státního tajemství.

Stopáž28 minut
Rok výroby 2004
 ST 4:3
ŽánrDokument