Různé

Noky s hráškem a mascarpone

450 g noků
1 lžíce másla
1 malá cibule, nakrájená najemno
200 g kvalitní libové šunky v celku, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
200 g mascarpone
230 g mraženého hrášku
80 ml smetany na šlehání
90 g strouhaného parmazánu
špetka strouhané citronové kůry (lze vynechat)
hladkolistá petrželka nebo bazalka na ozdobu

Dejte vařit noky. Rozehřejte na velké pánvi, kam se vejdou později i noky, máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte šunku a nakonec česnek, opékejte zhruba 5 minut. Vmíchejte mascarpone.

Zatímco se mascarpone na pánvi rozpouští, slijte noky (pár lžic vody ale uchovejte) a přidejte je do pánve. Přihoďte hrášek, smetanu, a pokud je to třeba, zřeďte omáčku troškou vody z noků. Vsypte parmazán (část si nechte na posypání) a trochu nastrouhané citronové kůry. Podávejte ozdobené čerstvými lístky petrželky nebo bazalky.

NĚCO NAVÍC: Místo mascarpone příště zkuste mix krémového sýra a zakysané smetany. Dětem, které vždy vyžadují červenou omáčku, přimíchejte do směsi sýra a smetany 3 lžíce kvalitního protlaku.

Další recepty Celý díl