Salát se ztraceným vejcem

Vařilení s Darinou Sieglovou
srdíčka ze 4 hlávkových salátů
200g žampionů
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl
citronová šťáva
petrželka
drcený česnek na ochucení
100g anglické slaniny
1–2 rohlíky
4 vejceNa zálivku
1 lžička dijonské hořčice
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl
pepř
drcený česnek na dochucení
Srdíčka salátu rozebraná na listy a křehký střed dejte do mísy. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Na pánvi zahřejte olej a pak na něm asi 10 minut opékejte žampiony, dochuťte a promíchejte s petrželkou.
Žampiony přidejte k salátu a v pánvičce osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky. Rohlíky nebo bagetu nakrájejte na kostičky a opečte dokřupava.
Do kastrůlku s vroucí vodou nechte po jednom sklouznout vyklepnutá vejcea 3–4 minuty je povařte. Smíchejte přísady na zálivku. Salát, žampiony a slaninu dejte do mísy, přelijte zálivkou a podávejte posypané křupavými krutony