Saláty

Salát ze špagetové dýně, dýňového oleje, baby krevetek a polníčku

Vaření s mistrem kuchařem Tomášem Kalinou

1 špagetová dýně
1 lžíce dýňového oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžíce olivového oleje (ne extra virgin)
50 g polníčku
30 g baby krevetek
5 ks cherry rajčátek
sůl
cukr
med

Špagetovou dýni dejte péct do trouby rozkrojenou a přikrytou alobalem. Po upečení vyndejte jadýrka a dužinu opatrně vyndejte lžící, vzniknou jakoby nudličky. Jadýrka vyhoďte, použijeme jen dužinu. Na olivovém oleji zprudka orestujte baby krevety, osolte a nechte vychladnout. Z vinného octa a dýňového oleje, medu a soli vytvořte dresink. Do mísy dejte polníček, špagetovou dýni a cherry rajčátka a promíchejte s dresingem. Vše dejte na talíř a posypte krevetkami, můžeš ozdobit dýňovým semínkem.

Další recepty