Čekankové puky s grepem a smetanovo-ořechovou zálivkou

Zdravé vaření s Jitkou Ruskovou
4 porce
4 bílé čekankové puky
1 radicchio - čereno-fialová hlavička salátu
2 červené grepy
2 bílé jogurty
hrst vlašských ořechů
200 ml šlehačky 30%
Z čekankových puků odstraníme ovadlé listy, odkrojíme spodní část a natrháme nebo nakrájíme nahrubo. Vnitřní košťál také nakrájíme a několik mladých lístků necháme na ozdobu. Radicchio natrháme na kusy. Z jednoho červeného a z jednoho bílého grepu okrojíme slupku až na dužinu tak, aby nezůstala bílá blanka a poté vykrajujeme jednotlivé segmenty. Z toho, co nám z grepu zbylo, vymačkáme do misky šťávu. Šťávu vymačkáme i z druhého červeného a bílého grepu. Šlehačku ušleháme do středně tuha a smícháme s jemně sekanými nebo mletými ořechy a grepovou šťávou. Dresinkem zalijeme salát a promícháme. Salát není třeba solit ani cukrovat ani jinak ochucovat.