Saláty

Horký salát z krůtího masa a pomerančů

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

Suroviny na 2 porce:
250 g krůtího masa bez kůže
½ lžíce olivového oleje
2 jarní cibulky
Sůl, pepř
řeřicha

marináda:
velký pomeranč
lžička medu
lžička kremžské hořčice
najemno nasekaná šalotka

Pomeranče oloupeme, a rozpůlíme. Polovinu rozdělíme na měsíčky a oloupeme blanku. Poté překrájíme. Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme do ní med, hořčici a nasekanou šalotku. V připravené marinádě obalíme na nudličky nakrájené krůtí maso a necháme v chladu odležet. Maso orestujeme na pánvi na olivovém oleji, po chvilce přidáme cibulku nakrájenou na plátky, osolíme, opepříme, přidáme zbývající marinádu

a restujeme. Na závěr přidáme kousky pomerančů a krátce prohřejeme. Na talíři zdobíme řeřichou.

Další recepty