Saláty

Mrkvový salát s hrozny

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

120 g hroznů (zelené i tmavé)
250 g mrkve
Lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
Jarní cibulka
Snítka máty nebo 2 snítky petrželky
Lžíce citrónové šťávy
Špetka mletého římského kmínu a koriandru
Špetka chilli nebo pálivé papriky

V hrnci zahřejeme ½ lžíce oleje, přidáme mrkev a lžíci vody, osolíme

a opepříme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout. Mrkev smícháme s rozpůlenými bobulemi hroznů, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a mátou. Přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř, římský kmín, koriandr a zbylý olej. Vše důkladně promícháme. Navrch poprášíme chilli nebo paprikou.

Další recepty