Saláty
Trhaný listový salátek v plátku bílé ředkve, zapečený kozí sýr

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou
Suroviny (na 2 porce)
100 g směsi salátových listů
50 g bílé ředkve
½ dcl balzamikového octa
15 g medu
150 g kozího sýru
10 g olivového oleje
sůl, pepř
10 g klíčků řeřichy a cibule
Směs salátků natrháme na malé kousky. Z bílé ředkve nakrájíme dlouhé plátky, do kterých pak zabalíme salátek. Balzamikový ocet svaříme společně s medem na poloviční množství a necháme vychladnout. Kozí sýr nakrájíme na plátky, bohatě polijeme olivovým olejem, opepříme
a zprudka opečeme. Podáváme se salátkem v ředkvi, pokapané redukcí z balzamikového octa
a zdobené čerstvými klíčky.