Saláty

Pestrý listový salát s rybími špízky, sýrem a ovocem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

různé druhy salátů (Dubák, Frisee, Biondo, Rosso)
50 g hroznového vína
80 g ananasu
2 jahody
200 g lososa
100 g tvrdého sýra
100 g bílého jogurtu
20 g kerblíku
2 lžíce medu
2 lžíce limetkové šťávy
3 limetky nebo citróny na marinování
celozrnný toast
rostlinný tuk
pažitka

Vyprané a osušené listové saláty a vložíme do misky. Přelijeme je připraveným dresinkem z bílého jogurtu, medu, kerblíku a šťávy. Ozdobíme ananasem, nakrájeným na tenké plátky.

Lososa, kterého přes noc marinujeme v citrónové (limetkové) šťávě, nakrájíme na pravidelné kostičky 1/1 cm a napichujeme na párátka střídavě s tmavým hroznovým vínem a tvrdým sýrem vykrájeným do trojúhelníčků, a zakončíme jahodou. Špízky vložíme do salátu a podáváme s celozrnným toastem namazaným rostlinným tukem a posypaným sekanou pažitkou.

Další recepty