38 minut

16. července 2012

Část: Příběh Arnoldovy vily z Brna

Obsah dílu

Akcie firem ArcelorMittal a Třinecké železárny — Legalizace marihuany pro léčebné účely — Příběh Arnoldovy vily z Brna

Části dílu

01:16
Akcie firem ArcelorMittal a Třinecké železárny
    Už dvakrát jsme vysílali o pěti tisících akcionářích firmy ArcelorMittal, kteří naletěli na zdánlivě výhodnou nabídku. Neziskové sdružení jim slíbilo, že pro ně vymůže vyšší cenu za akcie z kuponové privatizace, než jim nabídly ostravské hutě. Dodnes však většinou nemají ani peníze, ani akcie. Ty leží už téměř dva roky v soudní úschově. Teď se nám podařilo zjistit, že v podobné situaci jsou další stovky lidí, kteří měli akcie Třineckých železáren. Obchod sice uzavřeli s jiným neziskovým sdružením, skrývá se však za ním stejný člověk. Případem se zabývala reportérka Lucie Sehnalová.
    14:35
    Legalizace marihuany pro léčebné účely
      Na legalizaci marihuany pro léčebné účely čekají lidé s různými zdravotními potížemi roky. Teď to konečně vypadá, že se dočkají. Jenže jinak, než by si přáli. Podle nového zákona, který projednávají poslanci, si budou muset kupovat marihuanu v lékárnách. Domácí pěstování bude i nadále zakázané. Pacienti tvrdí, že je to v první řadě kvůli byznysu – budou si totiž muset draze kupovat něco, co si umí vypěstovat takřka zadarmo. O legalizaci marihuany pro léčebné účely se zajímala reportérka Aneta Snopová.
      27:36
      Příběh Arnoldovy vily z Brna
        Je to méně známá sousedka nejslavnější brněnské vily, ale i ona patřila rodině Tugendhatů. Arnoldova vila měla to štěstí, že se na ní dějiny nepodepsaly tak krutým způsobem. Na rozdíl od slavné vily v sousedství zde neměl konírnu Maršál Malinovskij, ale už od roku 1952 sloužila dětem jako školka. To jí sice zachránilo před totální devastací, přesto potřebuje radikální opravu. Usilují o ni především rodiče zdejších dětí, kteří si zároveň přejí, aby zde byla i pro následující generace zachována mateřská škola. Příběh vily natočila reportérka Jana Sotonová.
        Přehrát celé video
        Stopáž36 minut
        Další díl
        23. července 2012

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám