39 minut

13. června 2011

Část: Bude kostel na břehu přehrady Želivka zachráněn?

Obsah dílu

Grafoložka nebo písmoznalkyně — Prodá se Němcům Lobkovický palác? — Bude kostel na břehu přehrady Želivka zachráněn?

Části dílu

01:11
Grafoložka nebo písmoznalkyně
    Lidé si často pletou dva pojmy: grafologii s písmoznalectvím. Jde přitom o dost rozdílné obory. Nejhorší je, když si to pletou i policisté z nejelitnějšího útvaru, toho pro odhalování korupce a finanční kriminality. A to není žádná legrace. Kvůli takové záměně totiž málem skončila ve vězení jistá paní z Krkonoš. Dostal ji tam soudní posudek grafoložky Anny Grabowské, která zmatku v pojmech dost obratně využívá.
    14:43
    Prodá se Němcům Lobkovický palác?
      Lobkovický palác v Praze na Malé Straně bude možná patřit Němcům. Sídlí v něm německá ambasáda, která zažila masový exodus východoněmeckých občanů v létě 1989. I s odkazem na tento dějinný přelom by německá strana chtěla dům získat. Teď za něj platí roční nájemné 24 milionů korun. Češi by ztratili jednu z nejcennějších barokních budov v Praze, jejíž dějiny rozhodně nezačínají rokem 1989. Výměna probíhá pod vedení šéfa diplomacie Karla Schwarzenberga. Chtěli jsme se ho zeptat na jeho názor, nicméně během čtrnácti dnů natáčení byl na cestách a údajně neměl a ani nebude mít čas se vyjádřit.
      26:45
      Bude kostel na břehu přehrady Želivka zachráněn?
        Před čtvrt rokem jsme vysílali příběh opuštěného kostela na břehu přehrady Želivka. Kdysi stával na náměstí městečka Zahrádka, které bylo v roce 1975 srovnáno se zemí. Kostel demolici přežil, ale ničí ho vlhkost od přehrady. Rodáci ze zaniklé Zahrádky organizují na jeho záchranu sbírku. Po odvysílání naší reportáže se sice částka na účtu zdvojnásobila – ze čtyřiceti na osmdesát tisíc, ale to je pořád málo. Naštěstí se díky našemu natáčení možná blýská na lepší časy.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        20. června 2011

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám