Cestovatelská cooking show uznávané kuchařky a food blogerky Kamily Rundusové nám nabídne všechny chutě Vietnamu

V tomto díle se spolu s Kamilou seznámíme s hlavními zásadami grilování ve Vietnamu a dozvíme se, co přesně znamená pojem Banánové děti. Je to výraz pro Vietnamce, který se narodil či vyrostl mimo Vietnam, ale má vietnamské rodiče a často se sám hlásí k vietnamské národnosti.

Kamila se nejprve prochází po tržnicích města Hue, které jsou plné vůní, zvuků, ale také hádek, například o to, který z Vietnamců ten den bude mít větší štěstí a zaujme se svým stánkem výhodnější prodejní pozici. Kamila je zvědavá a objednává si rozmanité špízy, ze kterých je ale zklamaná, a to nejen proto, že se ji prodavačka snažila pokrmy prodat za předraženou cenu. Chuť si tedy odchází spravit k vyhlášenému hluchoněmému kuchaři, který je velký komediant a láká návštěvníky na různé triky s vlastnoručně vyráběnými otvíráky. Večer se Kamu opět setkává se svými přáteli LuongemPhillem, aby spolu ugrilovali žáby, kuřecí pařáty a jiné pochutiny.

V závěru vidíme Kamu už zpátky v Praze. Pozvala si několik kamarádů do restaurace na Břevnově a spolu s jejím majitelem nám ukáže, jak všechna masa naložit a připravit na gril. K tomu stačí nachystat dobré nápoje a hostina může začít.

Recept v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2015
 P ST AD HD