Cestovatelská cooking show uznávané kuchařky a food blogerky Kamily Rundusové nabídne všechny chutě Vietnamu

V díle nazvaném Gastronomická oáza se setkáváme s mladou blogerkou a zapálenou kuchařkou Kamilou Rundusovou, která se sama vydává na cestu po středním Vietnamu, aby objevila místní kulturu a poznala zajímavé lidi než způsobem jí vlastním, tedy skrze kvalitní jídlo. Kamila přistává ve Vietnamu v hlavním městě Ha Noi. Jelikož chce poznat z Vietnamu co nejvíce, vypraví se na večerní vlak, kterým cestují běžní obyvatelé, a spolu s nimi se vydává do jídelního vozu. Ráno se ocitá v městě Hue. Rovnou z vlaku se nedočkavě vydává ochutnat místní specialitu, mušlovou polévku Com Hen, postupně prochází městem a zkouší šneky, netypický sladký pokrm či silný vývar, který každého postaví na nohy. V záběru vietnamské části se setkává s učitelem angličtiny Luongem a jeho rodinou nad talířem typické polévky Bun Bo Hue.

Jelikož tato polévka Kamilu uchvátila, rozhodne se ji uvařit se svými vietnamskými kamarády Hankou, Tondou a jejich synem Davidem v českém prostředí v pražské Sapě. Hanka s Kamilou procházejí malým vietnamským krámkem a probírají se potřebnými surovinami, které spolu dále zpracují způsobem typickým pro Vietnam. Hanka má totiž svou malou provizorní kuchyňku po ruce přímo v krámku.

Recept v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2015
 P ST AD HD