
Hypermarket, jeho pán a otrok
Obsah dílu
Dokumentarista Ivo Bystřičan sleduje pracovní podmínky zaměstnanců v českých hypermarketech, kde ochota vůči zákazníkům vysoce kontrastuje s otřesným přístupem k zaměstnancům

Přehled dílů

Surfování s Evou a Vaškem
O čem vypovídá nápadný úspěch zdánlivě nenápadné hudební dvojice

Cesta do hlubin študákovy kapsy
Platit nebo neplatit školné? Produkovat zástupy s vysokoškolským diplomem anebo vychovávat vzdělance?

Co jsme my, budete i vy!
Příznakem dnešní doby je, že lidé chtějí žít co nejdéle, přitom ale odmítají zestárnout. Dokument o životě a postavení seniorů v současné České republice

Zvíře jako zbraň
Patří tygr na dvorek a lev do obýváku?

Půvab českých elit
O tom, kdo se počítá k elitě národa, koho považujeme za součást elity a o tom, kdo má šanci stát se součástí elity

Socha Svobody
Diskuse o stavbě pomníku Ludvíka Svobody v Kroměříži a naší ochotě a schopnosti vyrovnávat se s minulostí

Jen si tak trochu přihnout
Proč alkoholismus decimuje nejmladší generaci?

Za lepší budoucnost, za hezčí město!
Dokumentaristka Erika Hníková sleduje akci starosty města Semil Jana Farského, který si na jeden den pozve čtyři odborníky, aby mu poradili, jak udělat z města lepší a hezčí místo k životu. Jak taková akce může dopadnout?

Jídlo s ručením omezeným
Industrializace potravin zabydlela v naší ledničce stabilizátory, konzervanty, aromata, barviva a další přídatné látky. Již nekonzumujeme obyčejné jídlo, ale produkty chemického průmyslu. Lze se proti tomu vůbec nějak bránit?

Číst počasí
Čtvero ročních období v české krajině pohledem lidí, kteří se počasí dotýkají celým tělem