1000 mil po Mekongu » Archiv


Dobrodružné putování III

19. 5. 2013

A máme tu pro vás třetí závěrečné putování dvou českých mladíků po Mekongu. Svou expedici pojmenovali tisíc mil po Mekongu a cíl si stanovili vysoký – sjet Mekong na sportovních lodích, o což se před nimi ještě nikdo nepokusil. Petr Synek jede na kajaku a Václav Kuna na sportovní kánoi. A jak jste mohli vidět v předchozích dílech, není to vůbec žádná legrace. Kluci se už doplavili přes Laos na hranice Kambodži a dostali se už za polovinu cesty. Dále je Mekong vede do Vietnamu.

videoDobrodružné putování III
...
video video

Dobrodružné putování III

Mapa

Přejít na obsah dílu


Dobrodružné putování II

12. 5. 2013

Máme pro vás další dobrodružné putování dvou českých mladíků po Mekongu. Dali si za cíl, že tuto řeku pokoří na tzv. rychlostních lodích. Václav Kuna na rychlostní kanoi a Petr Synek na kajaku. Jak jste mohli vidět už minulý týden v Objektivu, plavba to není úplně jednoduchá. Kluci svou expedici nazvali 1000 mil po Mekongu. Dnes se s nimi vypravíme do míst, kde na exoticky vyhlížející Evropany nejsou lidé vůbec zvyklí.

videoDobrodružné putování II
...
video video

Dobrodružné putování II

Mapa

Přejít na obsah dílu


Dobrodružné putování

5. 5. 2013

1000 mil po Mekongu – to je název dobrodružné expedice dvou studentů. Václav Kuna a Petr Synek si vymysleli, že vyzkouší něco, o co se před nimi ještě nikdo nepokusil. A sice, že Mekong zdolají na takzvaných rychlostních lodích – Petr na kajaku a Václav na rychlostní kanoi. Plán se jim vydařil, projeli většinu spodního toku – zapádlovali si v Thajsku, Laosu, Kambodži i ve Vietnamu, projeli dvěma hlavními městy, odlehlým venkovem i neobydlenými pralesy a celou cestu zakončili v Jihočínském moři. Teď se můžete podívat na první část jejich dobrodružného putování.

videoDobrodružné putování
...
video video

Dobrodružné putování

Mapa

Přejít na obsah dílu