Torotoro

19. 2. 2023

Poslední reportáž vás zavede do Jižní Ameriky. Do Bolívie. A možná si budete připadat jako ve filmu Cesta do pravěku. Nebo Jurském parku? Zkrátka velkou roli budou hrát v následujících minutách dinosauři. Přesněji řečeno jejich stopy. Protože v Bolívii nedaleko městečka Torotoro jich je opravdu hodně. Reportáž tam natočil dlouholetý spolupracovník Objektivu Martin Mykiska.

videoTorotoro
...
video video

Torotoro

Mapa

Přejít na obsah dílu


Uyuni

24. 2. 2019

Záhady starých civilizací, nádherná příroda a možnost několikadenních dobrodružných výprav. To vše nabízí dvě jihoamerické země, Bolívie a Peru. Do oblíbených turistických destinací, ale i do míst, kam se dostane jen pár vyvolených, se vydala Nikola Tenevová.

videoBolívie: Santos
...
video video

Bolívie: Santos

Mapa

Přejít na obsah dílu


Salar de Uyuni

27. 5. 2018

Pokud je sůl skutečně nad zlato, tak největší poklad na světě najdete v Bolívii. Nachází se tam obrovská solná pláň Salar de Uyuni. Pohádkové bohatství tu našli těžební společnosti i turisté. Do Jižní Ameriky nás vezme Tereza Hronová.

videoBolívie: Salar de Uyuni
...
video video

Bolívie: Salar de Uyuni

Mapa

Přejít na obsah dílu


El Chorro

17. 9. 2017

Z mrazivých hor do horka deštných pralesů za tři dny. Cesta, která nás čeká v následujících minutách, nebyla úplně jednoduchá. Autor reportáže Martin Kučmin si ji ale rozhodně užil. Bolívie a údajně nejkrásnější trek v ní nás čeká ve třetí reportáži.

videoBolívie: El Chorro
...
video video

Bolívie: El Chorro

Mapa

Přejít na obsah dílu


Lanovka

31. 7. 2016

Dovedli byste si představit, že byste třeba do práce, nebo na nákup jezdili lanovkou? Tak v bolivijském La Paz už takové cestování nepřijde nikomu divné, naopak – lanovky jsou tu běžnou součástí života. A dokonce mají v La Paz tu nejvýše položenou lanovku na světě. Na projížďku vás vezme Martin Mikule.

videoLanovka
...
video video

Lanovka

Mapa

Přejít na obsah dílu


Rallye Dakar

22. 5. 2016

Nejtěžším off-roadovým závodem na světě je jednoznačně rallye Dakar. Během dvou týdnů museli letos závodníci zdolat neuvěřitelných 9 tisíc kilometrů a vypořádat se s nástrahami jihoamerické krajiny. Spolupracovníci Objektivu Martin Vrbický a Štěpán Romanov se na závod letos vypravili, nezávodili sice, ale trať projeli celou a navíc stihli i párkrát odbočit a podívat se po jejím okolí, aby zjistili, jak žijí místní lidé.

videoRallye Dakar
...
video video

Rallye Dakar

Přejít na obsah dílu


Hudba

21. 6. 2015

V jakém rytmu bije srdce každého Bolivijce? Každé trochu jinak. Následující reportáž bude plná těch nejrůznějších tónů. Po stopách muzikantů v Bolívii vyrazil ten nejpovolanější, Martin Mykiska, který si tuto zemi zamiloval a jezdí tam už 20 let.

videoHudba
...
video video

Hudba

Mapa

Přejít na obsah dílu


Cesta do Corioca

7. 9. 2014

Často s námi vidíte místa, které stojí za to navštívit. Krásnou přírodu a nezapomenutelný výlet vám ukážeme i v další reportáži. Možná vám ale v tomto případě postačí jenom zprostředkovaná forma zážitku. Cesta smrti v Bolívii totiž své jméno potvrzuje každý den.

videoCesta do Corioca
...
video video

Cesta do Corioca

Mapa

Přejít na obsah dílu


Národní parky

15. 3. 2009

V první reportáži vás vezmeme do Jižní Ameriky, konkrétně do Bolívie. Obdivovat budeme hlavně přírodu. A představte si, že nejkrásnější jihoamerickou květinu objevil Čech. Ano, je to tak! Byl to slavný botanik Tadeáš Haenke a květinu objevil na řece Mamoré. Kvete bíle a jmenuje se viktorie královská. Dále se můžete těšit na návštěvu dvou národních parků – ten první, Carrasco, je rájem orchidejí, leží na východním svahu And a je to oblast mlžného pralesa. Plynule pak přejdeme do parku Amboró, který s Carrascem sousedí – oba dva parky dohromady chrání unikátní území, které má rozlohu skoro 13 tisíc kilometrů čtverečních.

videoBolívie: národní parky
...
video video

Bolívie: národní parky

Mapa

Přejít na obsah dílu


Titicaca

22. 2. 2009

Perla andských velehor – tak se říká jezeru Titicaca. Podle nejslavnější legendy Inků se jejich říše zrodila právě tady. Dodnes na březích jezera žijí potomci slavných indiánů. Titicaca leží na hranici Peru a Bolívie a je jedním z nejvyhledávanějších míst všech turistů, kteří do oblasti zamíří. A není se co divit. Vy máte to štěstí, že z tepla svých domovů nikam cestovat nemusíte, Objektiv to udělá za vás. Takže vzhůru do míst, kde dodnes žijí lidé s krví Inků a kde se dodržují mnohé jejich tradice.

videoPeru, Bolívie: Titicaca
...
video video

Peru, Bolívie: Titicaca

Mapa

Přejít na obsah dílu