28 minut

17. dubna 2022

Část: Lamproba

Obsah dílu

Gruzie: Lamproba — Španělsko: Pico del Teide — Itálie: Stelvio

Části dílu

01:03
Lamproba
    Na úvod pro vás máme ohlédnutí za zimou – míříme do Gruzie. Náš spolupracovník Martin Vrbický má rád adrenalinové sporty, patří mezi ně i takzvaný freeriding – tedy lyžování ve volném terénu. A Gruzie prý nabízí úplně ideální podmínky. Ale kromě lyžování tam zažil atmosféru svátku Lamproba, který se odehrává v noci a na hřbitově.
    09:01
    Pico del Teide
      Kanárské ostrovy jsou celoročně oblíbenou destinací. Ohřejete se tam i v zimě. Největším lákadlem ostrova Tenerife je sopka Pico del Teide. Na její vrchol se dostanete pěšky přibližně za dva dny, anebo se můžete nechat vyvést lanovkou – pokud tedy budete mít štěstí a zrovna nebude foutkat vítr, nebo pršet. To lanovka totiž nejezdí. Na vrchol této spící sopky se vydal i náš spolupracovník Michal Dvořáček.
      18:30
      Stelvio
        Ledovcová jezera, doliny i trochu válečná historie vás čeká v poslední reportáži. Spolu s Michalem Čelišem se podíváme do jižního Tyrolska. Míří sem milovníci vodních sportů, ale i třeba cyklisté a motorkáři. A to proto, že výjezd do sedla Stelvio je opravdovou výzvou.
        26:13
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          24. dubna 2022

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám