29 minut

21. března 2021

Část: Náhorní Karabach

Obsah dílu

Ekvádor: Canoa — Velká Británie: Skotsko — Ázerbajdžán: Náhorní Karabach

Části dílu

00:58
Canoa
    První reportáž nás zavede do Ekvádoru. Tento rovníkový stát v Jižní Americe oplývá nesmírným přírodním bohatstvím – rozlohou je velký asi jako Polsko. A přesto se s nadsázkou říká, že tu můžete snídat v džungli, obědvat v horách s výhledem na zasněžené vrcholky a večeřet na pláži Pacifiku. A právě na pobřeží, do jedné rybářské vesnice, zamíříme.
    07:23
    Skotsko
      Co si představíte, když se řekne Skotsko? Dudáky, kilty, whisky, lochneskou příšeru nebo Skotskou vysočinu? Náš zpravodaj Bohumil Vostal se vydal pátrat po tom, odkud se vlastně vzala romantická představa o Skotech a Skotsku, která už po století uchvacuje celý svět.
      19:47
      Náhorní Karabach
        Loni na podzim se plnou silou opět rozhořel léta nevyřešený problém zakavkazské enklávy, kterou známe jako Náhorní Karabach. Už téměř století usiluje o svou nezávislost. Pokud se někdo rozhodne do této oblasti cestovat, musí počítat s tím, že se dostane na černý seznam osob, které podle ázerbájdžánského práva ilegálně překročili jeho hranice. Naši spolupracovníci Roman Šulc a Jan Kubka tam natáčeli krátce před vypuknutím posledního konfliktu a zachytili běžný život v této pro turisty tolik atraktivní zemi.
        27:30
        Soutěž
          Jak se jmenovala rybářská vesnice v Ekvádoru, kterou jsme dnes navštívili?
          A) Canoa
          B) Fish
          C) Sea
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          28. března 2021

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám