28 minut

25. srpna 2019

Část: Polsko: Muslimští Tataři

Obsah dílu

Portugalsko: Freediving na Azorech — Palestina: Pivovary — Polsko: Muslimští Tataři

Části dílu

01:00
Portugalsko: Freediving na Azorech
    Míříme na Azorské ostrovy – s českými freedivery – tedy potápěči na jeden nádech – se vydáme pod hladinu atlantského oceánu v blízkosti ostrova Faial. Náš spolupracovník Vlastimil Urban se nejen potápí, ale pod vodou i natáčí a říká, že lokalita nedaleko ostova Faial s poetickým názvem Princess Alice je prý jedna z vůbec nejhezčích v Evropě.
    10:53
    Palestina: Pivovary
      O prázdninách pro vás vždycky máme jednu reportáž, kterou jste už v průběhu roku viděli a stojí za to si ji připomenout. Dnes to bude reportáž Davida Borka, který natáčel v Palestině s arabskými křesťany. Jejich životní styl se od arabského muslimského světa odlišuje nejen oslavami Vánoc, postavením žen, ale i pitím alkoholu, třeba i piva. A právě do pivovarů na Palestinských územích se podíváme.
      18:35
      Polsko: Muslimští Tataři
        Na závěr se přesuneme k muslimským Tatarům na severovýchodě Polska a do Litvy. Muslimští Tataři jsou potomci bojovníků, kteří na tato území přišli už ve středověku. Dodnes si zachovali svou víru a čas od času se schází k modlitbám v unikátních dřevěných mešitách, kterých v regionu zůstalo už jen několik. Vydali se za nimi Šárka Kuchtová a Tomáš Vlach.
        26:36
        Soutěž
          U kterých ostrovů jsme se vydali s freedivery pod mořskou hladinu?A) Azorské ostrovyB) Kanárské ostrovyC) Baleárské ostrovy
          Přehrát celé video
          Stopáž27 minut
          Další díl
          1. září 2019

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám