27 minut

28. září 2014

Část: Stromy

Obsah dílu

Francie: Loira — Polsko: Slezská Středa — Stromy

Části dílu

00:59
Loira
    Hrady a zámky na Loiře – to zní jako parádní výlet, co myslíte? Loira je nejdelší francouzská řeka, na své pouti od pramenů až k Atlantiku urazí přes tisíc kilometrů a její břehy zdobí řada nádherných šlechtických sídel. V reportáži Miroslava Čapka se navíc podíváme i na to, jak se takový středověký hrad staví.
    10:00
    Slezská Středa
      Šroda Šlionska – neboli Slezská Středa. Jak jste jistě uhodli, míříme do Polska. Tohle město leží nedaleko hranic, na území, které ve středověku patřilo k Českému království. Proto není divu, že hodně událostí, příběhů a uměleckých děl souvisí i s našimi dějinami. Například zlatý poklad českých králů, který se před čtvrt stoletím našel právě ve Slezské Středě.
      18:43
      Stromy
        V Objektivu teď pro vás máme návštěvu jedné neobvyklé školky. Jde o stromovou školku, pokud se tomu tak dá vůbec říkat. Nečekejte něco jako lesní školku, která vás jistě napadne jako první. V téhle si můžete koupit vzrostlý strom s mohutným kmenem a košatými větvemi a nemusíte tak čekat několik desítek let, než vám na zahradě vyroste. Ano, i to je v dnešní době možné.
        24:34
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          5. října 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám