56 minut

15. ledna 2014

Část: Palachův týden

Obsah dílu

Služební zákon — Policejní zásah — Palachův týden — Dan Brown v Česku

Části dílu

00:30
Služební zákon
Služební zákon
    Do sněmovny míří už druhá verze služebního zákona. Vláda v demisi schválila svůj návrh novely. Podobný z dílny ČSSD přitom před týdnem odmítla. Podle premiéra v demisi Jiřího Rusnoka je návrh jeho kabinetu profesionálnější, podle sociálních demokratů ale také finančně nákladnější. Proč si píšou politici každý svůj vlastní návrh služebního zákona? Má koalice jasno v tom, kolik náměstků bude na kterém resortu? A odpolitizuje služební zákon veřejnou správu? Hostem bude předseda ústavně-právního výboru Jeroným Tejc /ČSSD/, místopředseda KDU-ČSL, předseda poslaneckého klubu Marian Jurečka a Lenka Petráková z občanského sdružení Oživení.
    29:07
    Telegraficky
    Telegraficky
      30:38
      Policejní zásah
      Policejní zásah
        Protikorupční policie zasahovala v České exportní bance a pojišťovně EGAP. Kriminalisti si vyžádali materiály k některým investičním projektům. Zajímaly je hlavně detaily o financování výstavby sklárny v Rusku v letech 2005 až 2009. Téma pro Zuzanu Kubátovou z Aktualne.cz.
        39:00
        Palachův týden
        Palachův týden
          Přesně před 25 lety začal tzv. Palachův týden. Vzpomínkové akce na upálení Jana Palacha přerostly v protirežimní demonstrace, při kterých bylo zadrženo přes 1400 lidí. Události, které předznamenaly pád komunismu, probereme s historikem Miroslavem Vaňkem.
          45:58
          Telegraficky
          Telegraficky
            47:29
            Dan Brown v Česku
            Dan Brown v Česku
              Spisovatel Dan Brown je poprvé v Praze. Autor bestselleru Šifra mistra Leonarda si přijel pro cenu nakladatelství Arga. A nevyloučil, že jeho příští román se bude odehrávat právě v české metropoli. Co stojí za úspěchem Brownových knih? Zeptáme se překladatelky Michaly Markové.
              Přehrát celé video
              Události, komentáře - 16. ledna 2014
              Stopáž57 minut
              Další díl
              16. ledna 2014

              Přehled dílů

              4979 dostupných

              Události, komentáře na sociálních sítích

              Napište nám