50 minut

31. ledna 2012

Část: Manažeři v exekuci

Obsah dílu

České ne? — Konec SPORTu — Město z bloku

Části dílu

00:37
České ne?
České ne?
    Česko znovu zamotalo hlavu evropským politikům. Mračící se možná, kterým reagoval Petr Nečas na dohodu o fiskální unii, nenašlo v řadách představitelů eurozóny pochopení a podobně na něj reagovaly i české politické špičky. Na kritiku vicepremiéra Schwarzenberga přitom Nečas zareagoval stejně ostře a konflikt v kabinetu je zřejmě na spadnutí. Připojí se ještě Česko k dohodě? Co může získat a co ztratit? Odpoví místopředseda EP Oldřich Vlasák /ODS/, místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová a místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek /ČSSD/. Rozhodnutí premiéra a jeho důsledky pak okomentuje i Daniel Kaiser z Lidových novin a Lukáš Macek z Pařížského institutu politických věd.
    30:31
    Konec SPORTu
    Konec SPORTu
      Ministr školství Josef Dobeš zastavil sporný projekt SPORT. Ustoupil tak kritice a přiznal, že projekt za 650 milionů nesplňoval kritéria požadovaná pro evropské projekty. Na dalších podobných projektech ministerstvo ale údajně intenzivně pracuje. Otazník přitom visí hlavně nad projektem OKNO, který má za půl miliardy právně a finančně vzdělávat občany. Jak ministerstvo změnu svého postoje vysvětlí? A co bude s ostatními projekty? Odpoví komentátor Aktuálně.cz Petr Holub.
      36:58
      Manažeři v exekuci
      Manažeři v exekuci
        41:17
        Město z bloku
        Město z bloku
          Vizi bytové výstavby v budoucnosti představí Galerie Jaroslava Fragnera v rámci výstavy architekta Barta Goldhoorna. Jeho koncept Block city je kombinací prvků sídlišť ze 60. a 70. let a individuálního, designového bydlení. Jak by mohlo bydlení budoucnosti vypadat? Závěrečným hostem Událostí, komentářů bude právě architekt Bart Goldhoorn.
          Přehrát celé video
          Události, komentáře - 1. února 2012
          Stopáž50 minut
          Další díl
          1. února 2012

          Přehled dílů

          4979 dostupných

          Události, komentáře na sociálních sítích

          Napište nám