60 Skifař a olympijský vítěz Ondřej Synek s kuchařem, oceněným Michelinskou hvězdou, Romanem Paulusem v baru u Michala Prokopa

Ondřej Synek přiznává, že se ke skifu, ve kterém nedávno vybojoval už druhou stříbrnou olympijskou medaili, dostal vlastně z nouze, protože mu sporty jako fotbal nebo atletika prostě nešly. Při svém vůbec prvním závodě se dokonce převrátil a vypadl z lodě. Ale to ho od veslování naštěstí neodradilo, takže v něm má dnes český sport jednu ze svých nejvýraznějších osobností. Původně vyučený zlatník z Brandýsa nad Labem nevidí svou vzdálenou budoucnost ve sportovním funkcionaření nebo trenérství, ale chce se prý vrátit ke svému původnímu oboru.

Podobný význam jako mají ve sportu olympijské medaile, mají v gastronomii Michelinské hvězdy. Ty se udělují každoročně těm skutečně nejlepším restauracím ve světě. Letos takovou hvězdu získala i restaurace Alcron v Praze, jejímž šéfkuchařem je osmatřicetiletý Roman Paulus. Svou praxi začínal už v šestnácti letech v Rakousku, učil se vařit ve Velké Británii, nebo na slavné zaoceánské lodi Queen Elisabeth II. Tvrdí, že podobné ocenění, by si dneska zasloužilo víc českých kuchařů a že se tuzemská gastronomie v posledních letech výrazně zlepšila.

Stopáž28 minut
Rok výroby 2013
 P ST