Jarní drožďový salát
5 kostek droždí
60 g másla
3 celá vejce
350 g mražené jarní zeleniny
1 kávová lžička kremžské hořčice
4 kávové lžičky běžné nebo japonské sójové omáčky
majoránka
česnek
mořská
sůl
pepř
V pánvi na másle orestujte zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Do ní přidejte droždí a na mírném ohni vymíchejte na hladkou kaši. Poté přidejte hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř a za stálého míchání počkejte, až hmota začne houstnout. Pak vlijte rozšlehaná vejce a vše usmažte. Na závěr odstavte z přímého ohně a dochuťte česnekem a majoránkou. Podáváme teplé nebo vychlazené. Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou, lístky majoránky, případně plátkem uvařeného vejce. Místo mražené zeleniny můžeme do pomazánky použít najemno nakrájenou čerstvou karotku, růžičky brokolice nebo čerstvý hrášek či kukuřici. Dobré chutnání a neděkujte za přání!
Ohodnoťte tento recept: