Různé

Bramborové placky s mákem

900 g brambor
250 g hrubé mouky
5-6 polévkových lžic oleje
2 ks vajec
povidla
mák
mletý cukr

Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nastrouháme nahrubo. Přidáme mouku, vejce, 5 polévkových lžic oleje a špetku soli. Středně tuhé těsto vyválíme na polohrubé mouce do tvaru placek. A POZOR! Placky nesmažíme na oleji. Babičky je vždy smažily přímo na rozpálené plotně, takže nám dnes bohatě postačí suchá teflonová pánev. Na ní smažíme tak dlouho, až se utvoří hnědé puchýřky, pak otočíme a smažíme z druhé strany.

A nesmíme zapomenout na mák s povidly. Povidla rozmíchejte, přidejte mletý mák s cukrem a zamíchejte. Můžete rozředit vodou. Placky se podávají namazané jako palačinky. Tato způsob je dietnější s úžasnou chutí. Pokud totiž placky usmažíte na oleji, vytvoříte naprosto jiné jídlo!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl